Zwarte zee en de rest van de week - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Sanne Wakker - WaarBenJij.nu Zwarte zee en de rest van de week - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Sanne Wakker - WaarBenJij.nu

Zwarte zee en de rest van de week

Door: WebmasterNu

Blijf op de hoogte en volg Sanne

05 April 2008 | Roemenië, Boekarest

Bunaa trouwe lezers!

Het laaste weekje gaat bijna in!
Ik ben druk bezig om op me stage de laatste dingen af te ronden.
De muurschildering word heel gaaf!
We krijgen er ook alleen maar positieve reacties op. We zijn zelfs gevraagd door en zuster van beneden of we daar ook wat muurschilderingen kunnen maken.
Helaas hebben we daar geen tijd meer voor!

Vrijdag 28 maart
Om kwart over 4 ging ging het wekkertje af! Tijd om op te staan want we gingen naar de Zwarte Zee!!
Om 7 uur moesten we de trein pakken die naar Constanta ging waar de zwarte zee ligt.
Met ze vijven zaten we in een relax coupe! Jet had nog een tijdschrift gekocht voor 60 lei, en gaf 100 lei.
De jongen zei dat hij zo het wisselgeld zal terug brengen. Voor dat we het wisten was hij weg, en bleef natuurlijk ook weg! De mensen zijn hier niet echt te vetrouwen.
Tijdens de reis was er genoeg te zien!
Veel dorpjes gezien waarvan de huizen zowat uitelkaar vielen. Het was net of we 30 jaar terug in de tijd waren.
Het landschap was ook practig om te zien!
Op een gegeven moment zagen we wat, maar we wisten niet goed wat dat allemaal was.
Bleek het heel veel afval te zijn, over het hele landschap verspreid.
Blijkbaar de afvalstortplaats van Boekarest?
Na een lange reis van 5 uur kwamen we aan.
We zijn nog een klein stukje met de taxi geweest om naar de zwarte zee te gaan.
Daar aangekomen zijn we op zoek gegaan naar een hotel. Na een hoop gedoe en gepraat zijn we uiteindelijk beland bij hotel Victoria. Een goed hotel met uitzicht op de zwarte zee voor weinig geld.
S'avonds hebben we gegeten in het hotel en daar nog wat gedronken.
Toen lekker gaan slapen, daar was ik wel aan toe...

Zaterdag 29 maart
Een heerlijke uitgeruste nacht gehad!
Rond 9 uur zijn we wezen ontbijten in het hotel.
We waren bijna de enige in het hotel!
Zoiezo was het erg uitgestorven daar omdat het niet het seizoen er voor is.
Kan me bijna niet voorstellen dat het daar over 2 maanden onwijs druk is!
Na het onbijt heb ik op het balkon liggen zonnen! Het was onwijs lekker weer. Was zelfs wat verbrand! Het uitzicht was egt genieten. Zon, zee en strand, wat wil een mens nog meer?...
Na uitgezond te hebben zijn we richting het centrum gereden met een taxi.
Daar zijn we allemaal druk op zoek geweest naar souvenirs!
Wat heel leuk en grappig is dat we daar een Nederlandse jongen zijn tegen gekomen! Het was zo gek om Nederlands tegen een onbekende te praatte.
Hij loopt in Constanta voor een half jaar stage. We zijn met hem wat wezen drinken en hebben zijn appartement gezien.
Daarna zijn we uiteten geweest en lekker gegeten. Ook zijn we nog wezen drinken in een poolcentrum.
Op een gegeven moment zijn Angela en Nienke terug gegaan naar het hotel.
Ik, Jet, Daisy en Jaap Jan (zo heet die jongen) hebben nog gepoolt en uit geweest in club wish. Hele gezellige avond gehad!

Zondag 30 maart
Om kwart voor 10 hebben we weer ontbeten.
Om 12 uur moesten we onze kamer weer uit.
Nadat we waren uitgelogd zijn we het strand op gegaan. Ik heb Nienke en Daisy nog getrouwd! Lachen!!!
Verder heb ik nog schelpen gezocht en genoten van de zee en het strand.
Het er nog wel langer willen blijven maar het was alweer tijd om terug te gaan want onze trein ging om half 3.
Toen we op het station een kaartje gingen kopen kwamen er 3 straatkinderen naar ons toe om geld te vragen.
Ik vond het heel moeilijk om die kinderen af te wijzen. Het heeft ook niet echt nut om die kinderen wat te geven want het gaat meestal of naar hun vader of naar iest anders onuttig.
Op het station kwamen we meer van dat soort mensen tegen. Het is zo'n andere wereld dan NL.
Na een tijdje gewacht te hebben kwam de trein eraan.
Na goede terug reis te hebben gehad kwamen we om 9 uur weer thuis.
Leuk weekend gehad!!

Maandag 31 maart
Op naar stage! Eerst maar even naar Unirii om een nieuwe tramkaart te kopen.
Ik heb geen zin in weer een boete.
Ik heb 1x een boete van 50 lei moeten betalen omdat ik heb niet bij me had.
Op stage aangekomen was ik weer heel blij om me schatjes te zien!
Ik heb met Aurel op de gang gelopen!
Na een half uur lag 'ie weer uitgeput in zijn bedje. Daarna heb ik de nagenlak uit me tas gepakt en naar de kamer gelopen waar de lopers zitten. Nou het was een groot succes! Binnen 5 minuten was ik klaar! Zelfs de zusters hielpen mee.
Toen ik weer naar huis ging regende het!
Zeer uniek moment.... Het is hier heel mooi weer!

Dinsdag 1 april.
Geen last van grapjes gehad. Heerlijk!
Angela en ik vonden het leuk om een paar kinderen in bad te doen. Zo kon ik mooi me spulletjes gebruiken die ik had gekocht. Ik vroeg aan een zuster of het goed was om Aurel in bad te doen.
Ze zei dingen tegen me in het Romeens.
Ik snapte niet wat ze bedoelde.
Volgens mij vonden ze het niet goed, maar toen ik het nog een keer vroeg aan een zuster zei ze: :"binne" wat "goed" betekend. Aurel vond het heerlijk in bad!
Toen we naar Elena wouden toen gaan om haar in bad te doen werd ons duidelijk dat we absoluut geen kinderen meer in bad mochten doen. Blijkt dat ze die ochtend al in bad waren geweest. Daarom deden ze ook zo moeilijk toen we Aurel in bad deden.
S'middags zijn we weer verder wezen verfen. We schieten al aardig op!

Woensdag 2 april
Deze dag niet naar stage geweest omdat hier in roemenie de grote NAVO vegadering is. We hadden gehoord dat het hele vekeer zal platliggen.
De hele week zie je al vet veel politie staan! Bij het paleis waar de vegadering zal plaatsvinden was helmaal afgesloten.
S'middags hebben Nienke, Angela en ik de europass ingevuld. Dat is een opdracht van school.
Daarna zijn we de achtertuin in geweest want daar zijn allemaal puppies!
Echt heel lief! Zal er zo 1tje willen mee nemen.

Donderdag 3 april
Dit keer niet naar me eigen stage want ik ging mee met Nienke haar stage.
Zij loopt stage in een bassischool en bij een tehuis met straatkinderen.
Alle bassischolen zijn nu dicht vanwege die Navo. Ik heb wel het schoolplein gezien. Best wel groot alleen heel kaal. Gelukkig hebben Nienke en Angela wat dingen op de tegels en muren geschilderd. Toen we naar het tehuis gingen waren er kinderen aan het voetballen. Ik heb eerst de kamers van de jongens gezien. Ze slapen gemiddeld met ze 6e op 1 kamer. De kamer zag er best wel oud uit. Nienke en Angela hebben wat spullen gekocht om het wat op te knappen. We hebben buiten een lange tijd gespringtouwt met wat kinderen.
Daarna zijn we naar binnen geweest om een paasei te maken van karton. De kinderen konden het heel goed en hadden bijna geen hulp nodig. Ze hielpen elkaar ook. Nienke vertelde dat hier veel broers en zussen komen. De gezinnen die hier wonen zijn meestal heel groot.
Vaak zijn de ouders al oud en de oudste voed dan de broertjes en zusjes op!
Ik heb nog even de meisjeskamers gezien en nog wat gepraat met de meisjes daar.
Rond 3 uur zijn we weer richting huis gegaan.

Vrijdag 4 april
Jet ging deze dag met me mee.
We hebben nog geholpen toen de zuster de kinderen in bad deden. Ik vond het weer moeilijk om te zien hoe de zuster het deden. Ze worden afgedroogd op te grond en niet zachtjes ook!
Ik snap dat niet hoor, het zijn kinderen!
Daarna zijn we wezen snoezelen met Maria en Pascal. Ze vonden het weer prachtig!
Die momenten ga ik echt missen als ik weer thuis zit.
S"middags hebben we nog even geverfd.

Nou ik stop er maar weer mee!
Tot snel! Liefs San

• 05 April 2008 - 18:10

Marije:

Nog een goede week,

gr Marije

• 05 April 2008 - 19:35

Mini Kramer:

Nog een fijne laatste week en een goeie reis, het zal wel moeilijk zijn om afscheid van de kinderen te nemen.
    tot ziens Mini kramer

• 06 April 2008 - 15:46

Saapke Wakker:

Nog één week en dan....
    Zet'm op en geniet ervan!
    Tot zondag.
    Een dikke knuffel van je moeder!

• 06 April 2008 - 20:07

Jeroen En Nienke:

Hoi lievie,

Heel erg veel succes en plezier deze laatste week, we denken aan je...
    Je doet het geweldig daarzo, ze zullen je gaan missen, maar fijn dat je zondag weer terug mag komen.

Dikke kus Jeroen en Nienke

• 08 April 2008 - 06:04

Jaap Jan:

Heejj Sanne! Wat een verhaal zeg! Maar t is wel veel wat je allemaal meemaakt! Na vandaag nog 1 dagje werken? Succes ermee! Was gezellig zaterdag;)

xx Jaap Jan

• 08 April 2008 - 06:42

Henk Algra:

Hoi Sanne,

Geniet van je laatste week!

Inmiddels weet je dat het leven in Roemenië niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Soms best schrijnend. Niet alleen in de kindertehuizen, maar ook op straat.

Ik was vorige week nog in Slowakije, heel wat rijker dan Roemenië, maar ook daar zie je hetzelfde.

Ik hoop dat je nog een paar goede dagen hebt en ook geniet van al het moois dat hier te zien is en te ervaren valt.

• 08 April 2008 - 17:57

Maureen:

Hai San..
    Mooi verhaal weer hoor.. Laatste dagje zit er op, je kunt ze geen knuffel meer van me geven.. :(
    Haha, gelukkig is de volgende groep er nog!
    Nu nog een paar dagjes relaxen en de laatste dingetjes doen!
    NOg 4 daagjes meid..
    Zie je in het vlakke, groene en heel ruime Holland weer!
    Succes lieverd! Toedeleoe

• 10 April 2008 - 06:58

Brecht:

weer even bijgelezen,tsjong wat een andere wereld,je zult straks wel weer moeten wennen.
    nog een goede week!

• 11 April 2008 - 12:46

Annemieke :

Hoi Sanne,
    Nog veel plezier de laatste dagen. Het zal wel een dubbel gevoel zijn. Lekker naar huis, maar ook de kinderen achter laten. Sterkte en tot volgende week,

Groetjes Annemieke

• 11 April 2008 - 19:24

Trouwe Lezer:

Hey Sanne,

Ik heb 10 weken met je meegelezen, en nu zit het er op...
    Mooi wat je daar allemaal gezien, geleerd en meegemaakt hebt, en echt dikke respect voor wat je allemaal gedaan hebt

dankjewel