4e Blog
Door: WebmasterNu
Blijf op de hoogte en volg Sanne
05 Februari 2010 | Namibië, Keetmanshoop
Hoe gaat het met jullie? Hier gaat alles nog z’n gangetje.
De afgelopen weken zijn we bezig geweest om de kidscub langer te maken.
En het is zo leuk om nu 2 uur kidsclub te doen inplaats van 1 uur. Je merkt dat je de kinderen beter begint te kennen en dat de kinderen het ook leuk vinden om langer te blijven.
Er zijn ook veel meer kinderen dan eerst, 1 dag waren er 125 kinderen!
In januari heeft het heel veel geregend ( heerlijk!) en ook één keer bij kidsclub.
We waren net van start gegaan en het kwam met bakken uit de lucht.
De kinderen schuilde bij ons, maar dat had niet zo veel nut want binnen een paar minuten waren we drijfnat! We hebben op het laats maar het brood gegeven en zijn weer terug gegaan.
Het was een leuke ervaring!
Het is misschien wel leuk om te vertellen hoe zo’n kidsclub gaat,
We beginnen met een aantal liedjes te zingen ( heel fijn is ook dat je de hele dag die liedjes in je hoofd hebt..!) dan beginnen we met het herhalen van de les van vorige keer. Wat weet je nog en waar ging het over? Daarna gaan we een nieuw Bijbelverhaal vertellen, meestal doen we dit in en vorm van een drama. Dan gaan we in Small-groups uit elkaar. Daar in gaan we meestal door met het verhaal en doen we andere dingen. Deze weken hebben het over de vijf talen van de liefde gehad.
Eén van de talen van de liefde is dienen. We hebben het verhaal verteld van dat Jezus de voeten van zijn leerlingen ging wassen. Dit hebben we ook in de Small-groups gedaan. Het was een groot succes!
De voeten van deze kinderen zijn erg vies en stuk. Ze lopen op blote voeten door het glas en dorens heen. Het was een aardig werkje om al de voeten van de kinderen te wassen, maar erg leuk om te doen. Voor deze kinderen doe je het echt heel graag!
Daarna geven we een Bijbelvers mee wat ze moeten leren voor de volgende week.
Als ze dan het Bijbelvers weten mogen ze een cadeautje uitzoeken.
Tussendoor geven we altijd wat water aan de kinderen.
En als we dan nog wat tijd over hebben gaan we wat spelletjes doen.
Daarna komen we als groep weer bij elkaar en gaan we zingen voor het brood.
Na het liedje gaan ze in 2 lijnen staan, een jongenslijn en een meisjeslijn.
Als ze het brood hebben gehad is de kidsclub afgelopen en gaan ze weer naar huis toe.
Deze week hadden we ook wat kleren en schoenen te verdelen. Het is heel leuk om een keer aan de andere kant te staan, in plaats van dat jij kleren in een zak doet en naar een arm land opstuurt.
Maar het was wel lastig om uit te delen, we hadden lang niet genoeg voor iedereen!
Na flink wat geduwd en getrek aan elkaar om een kledingstuk te bemachtigen, was het snel verdeeld.
Het is ook een heel voordeel als uit Nederland komt en je bent in Namibië aan het werk.
Afrikaans heeft heel veel weg van Nederlands, dus het is voor mij en de kinderen ideaal dat ik ook gewoon Nederlands kan praten!
De kidsclub is echt iets waar ik van geniet en dat ga ik ook zeker missen!
Ook zijn we van start gegaan met een tienerclub. We hebben de tieners vanaf 13 jaar uitgenodigd om te komen. Er waren in totaal 60 kinderen op af gekomen!
We willen dit 1 keer in de 2 weken houden. Hopelijk blijven de tieners komen!
Over 2 weken komen me ouders op bezoek en dan gaan we met ze 3e een trip maken door Namibië heen. Het is wel fijn dat, dat wel mogelijk is! Ik kijk er naar uit en me volgende blog zal vast en zeker over die trip gaan!
Ik heb nieuwe foto’s geplaatst op:
( je moet de hele link kopieën en dan plakken)
Tot de volgende blog!
Liefs San
06 Februari 2010 - 10:03
Gonnie/John Craanen.:
Heerlijk dat je er zo van kan genieten. Je bent daar op de goede plaats, geweldig. Doe je de groeten van ons aan je ouders? Tot de volgende blog.
06 Februari 2010 - 11:25
Annet:
Lieve Sanne,
Wat klinkt dat leuk zeg die Kidsclub, lijkt me ook echt super leuk om de kinderen wat de kunnen vertellen over het geloof en te ervaren door het ook te doen met die kinderen! klinkt echt super!
Wat goed dat jullie ook met tieners werken, en wat kwamen er veel! echt mooi! Hopelijk blijft dat zo en kan je ook met hun leuke dingen doen.
Heel veel succes!
Liefs Annet -
06 Februari 2010 - 11:26
Annet:
Heel veel plezier als je ouders komen!! Geniet ervan! -
06 Februari 2010 - 11:44
Jannette (CH):
Hoi Sanne,
Leuk om zo je verhaal te lezen.
Geniet er van als straks je ouders komen hele fijne tijd en geniet van prachtig namibie. en als het kan moet je echt naar etosha gaan echt geweldig.
Groet Jannette -
06 Februari 2010 - 18:10
Harko:
Beste Sanne,
Ik heb je 4de blog ook weer gelezen,het is weer een mooi verslag geworden over de kidsclub.
Wat fijn dat je zoveel goed werk kunt doen,en dat je in het Nederlands met de kids kunt praten.
Wat is het fijn dat je ouders over een paar weken komen,en jullie een tour door het land gaan maken.
Er lijkt weer weer een nieuwe vorst periode in de maak met meest matige nachtvorst,en overdag een paar graden in de + .
Het beste,
Harko&Immy -
06 Februari 2010 - 21:22
Elly Luiten:
Lieve Sanne, fijn om weer van je te lezen! En je doet het geweldig.Er komt zowaar een hele basisschool op jullie kidsclub, 125 kinderen! Je hebt echt wel 2 uur nodig om met hen aan het werk te zijn. Heb je ook de cd's van Elly en Rikkert mee voor ze? Misschien kunnen je ouders dit meenemen. Maar ik bedenk me nu:Heb je er mogelijkheid voor? Een transistor radio?? En hoe gaat zo'n kidsclub verder als jij weer terug gaat na 90 dagen? En een fantastische tijd met je ouders straks toegewenst.
We blijven aan je denken, veel sterkte maar vooral plezier in je werk. groet fam. Luiten uit het koude N.Holland. -
07 Februari 2010 - 13:39
Fam. Luiten:
Dag Sanne, vanochtend in de kerk, gkv. hebben we allemaal aan je gedacht en voor je gebeden. Om energie en mogelijkheden om veel voor de mensen daar te kunnen betekenen.
Laat de liefde van God voor jou doorstralen naar de mensen daar.
lieve groet Elly L. -
08 Februari 2010 - 17:25
Roeland:
Hoi Sanne,
Mooi om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt in Namibie en leuke activiteiten kan organiseren voor de kinderen en tieners daar. Gelukkig heb je ook soms wat tijd voor jezelf (neem die tijd ook he). Ik typ dit berichtje vanuit een koud Tilburg, dus je begrijpt dat ik jaloers zit te kijken naar die zonnige foto's. Heel veel plezier met je ouders straks (doe ze de groeten) en veel succes nog met de dingen die je doet.
CU
Roeland -
13 Februari 2010 - 19:07
Harko:
Beste Sanne,
Aan de vooravond van het bezoek van je ouders,wensen we je een fijne tijd toe,geniet maar veel van jullie rondreis door het land.
Hier nog onveranderd winters,voor de komende week s`nachts nog lichte tot matige vorst,maar overdag geleidelijk hogere temp.tot +5 graden.
Ben je ook in de gelegenheid om de Olympische Winterspelen op de TV te volgen?
Wij gaan vanavond naar de 5000 mtr.schaatsen kijken.
Groet Van Harko&Immy -
14 Februari 2010 - 20:47
Ferdinand:
Hallo Sanne, van je vader hoorde ik dat je in Namibie zit. Heb gegoogeld en met interesse je blogs gelezen.
Veel plezier als je ouders op bezoek komen, en succes.
gr. ferdinand