5e blog
Door: WebmasterNu
Blijf op de hoogte en volg Sanne
08 Maart 2010 | Namibië, Keetmanshoop
Eindelijk laat ze weer eens wat van zich horen, zullen jullie misschien wel denken..!
Sorry, dat het iets langer heeft geduurd dan ik wilde!
Zoals ik al in me vorige blog zei, wil ik iets vertellen over de vakantie die ik heb gehad met me ouders!
Op donderdag 18 februari heb ik me ouders opgehaald van Windhoek!
Echt super om ze weer te zien! Heel gek in het begin, maar dat went ook wel weer heel snel!
We zijn die avond in een lodge in Windhoek blijven slapen.
De volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan om de huurauto ( wat een bak trouwens..!) op te halen om vervolgens naar Waterberg toe te rijden.
Tussendoor zijn we naar de woodmarket in Okhandja geweest. Wat een belevenis!
Als je overal ja en amen op die lui zegt, ben je binnen een half uur blut!
Maar dat doen we natuurlijk niet! Na flink wat onderhandelen kreeg ik uiteindelijk me zin!
Daar houden we van!
Daarna zijn we doorgereden naar Waterberg.
Het was nog een aardig stukje rijden, maar dat was niet erg! We hadden genoeg om bij te praten en de omgeving waarin we reden was erg mooi!
Rond de middag kwamen we aan bij Waterberg. Ik zag een safari auto staan dus hup ik spring uit de auto om te vragen of wij nog mee kunnen en hoe duur het is. Gelukkig kon dit nog allemaal, dus eerst even een kamer regelen en toen snel in die auto gestapt. Wat was dat gaaf zeg! Het was een pittige en steile weg te berijden om, om op de waterberg te komen. Onderweg konden we wat dieren bekijken: Antiloopers, Steenbokken, eenden, Giraffen ( dat was natuurlijk het aller leukste om te zien!) en nog een aantal dieren. Op het eind gingen we lopend een stukje de berg op, om vervolgens de zonsondergang te bekijken. Daar stonden ook 2 tafeltjes die vol stonden met kleine hapjes!
Ideaal, kan je, je voorstellen: De zonsondergang, met wat eten en drinken erbij!
Vervolgens zijn we weer terug gegaan naar de lodge.
We bedachten dat we nog even wat wilde eten in het restaurant, dus wij vol goede moed in het donker ( maar wel met een zaklantaren) lopen naar het restaurant. Wij lopen en lopen, kletsen en kletsen en natuurlijk de mooie sterrenhemel bekeken. Maar daardoor let je niet op de weg…..
We kwamen er achter dat we te ver hadden doorgelopen want de weg liep dood!
Gelukkig na een tijdje hadden we het gevonden en konden we lekker gaan eten!
Zaterdagochtend hebben we onze spullen weer ingepakt en zijn we naar Swakopmond gereden.
Dit is een erg Duist plaatsje. Heerlijk was het bij de zee. Gelukkig konden we daar ook wat afkoelen. Het is lang niet zo warm dan in Keetmanshoop!
In Swakopmond zijn we 2 dagen geweest. We in het zeeaquarium geweest, hebben we wat winkeltjes bezocht, we zijn bij een woodmarket geweest ( en natuurlijk daar ook weer spulletjes gekocht, wat ik voor minder geld heb gekocht dan het was…), het plaatsje bekijken, naar de kerk geweest ( ned. geref. trouwens!), helaas ben ik ook nog ziek geweest, gelukkig nog niet zo lang!
Maandagochtend hebben we weer onze spullen gepakt en zijn we doorgereden naar Sossusvlei. Om daar te komen rij je midden in de Namib ( woestijngebied) dit was een weg wat niet de makkelijkste was om te berijden, maar wel heel mooi. Om je heen hebben we wat dieren gezien, zoals struisvogels en antiloops. Ook zie je om je heen de rode duinen. We zijn tussendoor getopt om in een klein tentje, wat midden in de woestijn stond, te eten en te drinken. Heel simpel, maar erg leuk. Je kon kiezen uit 4 verschillende gerechten! Prima!
We hebben geslapen in de dessertlodge. Een heerlijke lodge, waar we hebben uitgerust met 2 zwembaden,lekker eten en drinken en een prachtige omgeving om ons heen.
Dinsdagochtend hebben we weer onze spullen gepakt en zijn we doorgereden naar the Fish River Canyon. Het was een pittig stuk rijden dus eind van de middag zijn we gestopt in Bethanié en hebben daar uitgerust en geslapen. Het hotel was helemaal gerenoveerd, dus allemaal nieuw en mooi.
Je zag dat je weer in Namibië zat. Een heel klein plaatsje, waar 3 of 4 kerken stonden!
Je ziet dat heel veel hier! Ook in Keetmanshoop staan veel kerken. Terwijl het niet een grote plaats is.
Woensdagochtend zijn weer verder gereden naar de Fish River Canyon.
Een pitte weg om te rijden. Gelukkig hadden we een grote en een goede auto gehuurd!
De Fish River Canyon is ontzettend groot en mooi om te zien! Nadat we genoten hadden van het uitzicht besloten toch nog door te rijden naar de Ai-Ais, in ons reisboekje hebben we gelezen dat je daar hotsprings kan zien. Dit zijn hete bronnen wat van uit de grond komt.
Naar iets van 60 km gereden hebben komen we bij de plek aan. De plek bestond uit hele mooie en nieuwe lodges en een groot gebouw waar op kamers in zaten en de receptie, denk ik.
Maar geen hot springs te bekennen……
Wij vragen aan mensen, ze zeiden dat we een stukje terug moesten rijden en dan zie je het aan je linkerhand. En ja, hoor we zagen het! Hahaha, het was een soort klein plaatsje waar stenen om heen stonden en een hekje. En daar lag water op de grond van 65 graden. Dat was de hot spring!!
Maar ja, 1 troost de weg er heen was mooi!
We hebben overnacht in de Canyon Roadhouse! Opnieuw was dat genieten!
Donderdagochtend zijn we naar Keetmanshoop gereden. Onderweg hebben we een kleine woodmarket aan de kant bezocht en uiteraard wat spulletjes gekocht!
Eind van de middag kwamen we dan eindelijk aan bij de Ark!
Wat is dat gek als je ouders er zijn waar jij 4 maanden al leeft! Maar wel erg leuk om de kinderen en de omgeving te laten zien waar je zit.
We hebben wat uitgerust en zijn toen uit eten gegaan in Town.
Vrijdagochtend hebben we de kokerboomwoud bezocht, dit is een kleine gebied waar hele aparte bomen staan. En daarnaast hebben we de Giant Playground bekeken. Dit is ook een kleine gebied waar je grote rosten op elkaar gestapeld op elkaar zie staan.
Vrijdagmiddag zijn we naar kidsclub geweest! Het was ontzettend leuk om me ouders dat te laten zien! Ze hebben zelf ook aardig gewerkt…. Goed gedaan mam en pap!
Na de kidsclub zijn hebben we brood gegeten in de ark en zijn we s’avonds naar een kleine voorstelling gegaan in een kerk waar een paar kinderen van de ark optraden.
Helaas, helaas was deze zaterdagochtend de vakantie alweer voorbij en gingen me ouders al weer vroeg naar Windhoek!
Het was wel even moeilijk toen ze weer weg gingen en ik moest weer de draad hier weer oppakken.
Maar inmiddels zit ik er al weer helmaal in.
Het was ieder geval een hele bijzondere en mooie reis die we met ze 3e hebben gehad!
De tijd gaat nu heel snel voorbij. Dit weekend gaan ik, Nienke en Mieke een weekendje naar Luderitz. En we zijn druk bezig om een paar dagen naar Etoshapark te gaan! Dat zal wel heel erg leuk zijn!
Leuke vooruitzichten dus!
Je kunt wat nieuwe foto’s van de vakantie bekijken op:
( hele link kopiëren en plakken, als hij het niet in 1x doet!)
Ik zal zeggen, hou vol in jullie koude kikkerlandje en tot over 8 a 9 weken alweer!
Liefs en een dikke drukkie van mij
09 Maart 2010 - 12:46
Nienke:
You go little sister haha..
Lief zusje, ik ben supertrots op je dat je dit allemaal zo doet.
Ik kijk ontzettend uit naar de dag dat ik je weer kan knuffelen!!! -
09 Maart 2010 - 14:09
Remco:
Leuk om te lezen en te zien!
Goed dat jullie ze ook wat Nederlandse cultuur bijbrengen, iedereen moet tenminste één keer in z'n leven hebben gespijkerpoept toch? :)
De natuur is echt prachtig daar en dat bordje vond ik hilarisch: "U sorgeloosheid kan ander seermaak".
Succes en have fun meid! -
09 Maart 2010 - 16:19
Annet:
Wauw wat een verhaal! Fijn dat je het zo leuk heb gehad met je ouders. Ik vind het echt superknap van je dat je dit allemaal zo volhoudt, ook al is het soms zo moeilijk, je doet het toch. Geniet van je weekend met Nienke! liefs -
09 Maart 2010 - 16:24
Elise:
Eeej Girl all the way in africa. Leuk om je tripje te lezen!
Fijn om te horen dat je zo genoten heb met je ouders. Ik wens je heel veel sterkte, maar ook heel heeel veel plezier. Geniet van alles om je heen ;) En de foto's zijn super mooi zeg! Wat een omgeving!
Warme groetjes uit holland :) -
09 Maart 2010 - 20:36
Gonnie En John.:
Mooie foto`s en een mooi gebied. Leuk zo`n welverdiende vakantie met je ouders. -
09 Maart 2010 - 22:57
Martha:
Wouw, Sanne wat gaaf om te lezen. Je omschrijft het heel mooi: je laat je ouders zien waar jij al 4 maanden leeft, een hele andere wereld, en je ouders zijn zo eigen. Om dan afscheid te nemen lijkt me best lastig. Ik zou de ogen uit m'n kop janken. Maak wat moois van deze laatste weken en tot over een maand of 2 ?
Lieve groetjes
Martha
11 Maart 2010 - 12:07
Ineke :
Hoi Sanne,
Wat een mooi verslag en heb even goed de tijd genomen alle foto's te bekijken, krijg wel een beetje heimwee ervan trouwens, maar heb ervan genoten.
Zet hem op meid de laatste maandjes, we zijn trots op je, en bedankt voor al het moois wat je doet voor de kansarme kinderen.
Groetjes Ineke Bellinga (CHN) -
11 Maart 2010 - 17:26
Hilde:
Hey Sanne!
Leuk dat je het zo goed stelt. Doe je de groetjes aan de rest daar, en bedankt voor het schrijven op mijn blog!! :D
Ik vind het ook vreemd dat jullie daar zitten, maar ik kijk er naar uit om jullie allemaal nog eens te zien als we in dat koude europa zitten... :D
Hilde -
17 Maart 2010 - 20:01
Harko:
Beste Sanne,
Ik heb ook je 5de blog gelezen.
Nabibie vakantieland?
Ik denk van wel,na het lezen van het vakantie verslag.
Ja,over iets meer dan 7 weken ben je weer thuis.
We hebben afgelopen zaterdagavond je ouders nog gesproken op een verjaardagsfeest van Andries Woudstra,hij vierde toen zijn 60ste verjaardag,er waren heel
veel gasten,en zijn 3 zoons speelden op de gitaar liedjes uit de jaren 60 en 70.
Al met al een heel gezellig feest.
Immy heeft de afgelopen paar dagen de muren van de slaapkomer in een nieuw kleurtje geverft.
Immy gaat morgenochtend
voor 4 dagen naar mijn zus in Sappermeer,ze heeft in totaal 12 dagen vakantie,en ze sluit deze vakantie af met een bezoek aan mijn zus.
Ik krijg dit komende weekend een paar vrienden uit Zwartsluis op bezoek,s`avonds lekker stappen enzo.
Ik wens je het beste en tot de volgende keer.
Harko.
23 Maart 2010 - 20:52
Brecht:
hoi sanne,in ververwegland!
wat fijn dat jullie zo leuk weggeweest zijn.we vonden de verhalen van je ouders ook geweldig,en het fotoboek ziet er erg leuk uit!!
heel veel succes verder,nog even dan ben je er weer!doei,groetjes van ons allemaal!! -
02 April 2010 - 10:52
Harko:
Beste Sanne,
Ja,nog iets minder dan 5 weken en dan ben je weer thuis in dat koude kikkerlandje.
Het aftellen is zo langzamerhand wel begonnen denk ik.
Af gelopen week hebben we een nieuwe cv ketel gekocht.
Het is een Remeha Calenta HR combi cv ketel geworden.
De oude cv ketel is 14 jaar oud en zou onkosten krijgen en dat is het niet meer waard.
Ik heb vandaag een snipperdag genomen,en dinsdag heb ik ook een snipperdag genomen,een lekker lang Paasweekend dus.
Immy heeft nachtdienst gehad en ligt nu te slapen.
Dit weekend hebben we een trouwerij van een koorlid van New Spirit.
Ze trouwen op zaterdag
3 maart en het koor gaat zingen in de trouwdienst in de kerk.
We gaan s avonds naar het grote trouwfeest in Wormerveer.
We willen jouw/jullie Fijne en Gezegende Paasdagen toe wensen.
Met de vriendelijke groeten,
Harko&immy