mijn stageplek - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Sanne Wakker - WaarBenJij.nu mijn stageplek - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Sanne Wakker - WaarBenJij.nu

mijn stageplek

Blijf op de hoogte en volg Sanne

08 Februari 2008 | Roemenië, Boekarest

Bunaa~!

Ik ben nu 2 dagen op mijn stage aan het werk.
Het is allemaal heel erg heftig wat ik mee maak en wat ik daar allemaal zie!
Sommige kinderen zijn vastgebonden aan hun bed, de kinderen die niet of niet goed kunnen lopen liggen de hele dag in bed!! Sommige kinderen zijn ook zo lichamelijke gehandicapt. Heel heftig.
De zusters daar geven ze alleen te eten en doen ze af en toe in bad. Verder totaal geen liefde. Gelukkig zijn Maureen en ik er nu om dat, helaas maar, 9 weken aan ze te geven.
Vandaag hebben we ook gezien hoe ze de kinderen in bad doen. Vershrikkelijk om te zien. Ze worden hardhandig aangepakt en gewassen. 1 meisje zat gillend en schreeuwend in het bad. Je zag aan haar dat ze heel bang was. Op dat moment is het heel erg moeilijk om te zien. Je kan het ook niet tegen de zuster zeggen dat het heel anders kan. Het dringt niet tot ze door. Ik hoop egt dat wij aan hun kunen laten zien hoe het anders kan, en dat het voor het kind ook leuk word om in bad te gaan.
Verder zijn we druk bezig om de snoezelkamer op te pimpen. Dit is een kamer waar je 1 op 1 aandacht geeft aan een kind. Het is een ruimte waar veel stimulerende spullen in staan. Zoals dingen aan de muur wat ze kunnen voelen, instrumentjes, verschillende kleuren en lichten. Deze ruimte is ook bedoeld om tot rust te komen.
Gister zijn we naar ikea geweest om allemaal spullen te halen voor die kamer. Het wordt heel gaaf! Zal er binnenkort foto's op zetten.
Om de kinderen aandacht te geven is heel leuk. Ze kruipen soms in je als je ze aanraakt. Super om hun die liefde te geven....

• 09 Februari 2008 - 10:36

Papa:

Lieve Sanne, via de telefoon wisten we al van je hoe heftig het is en dat er nog veel te verbeteren valt. Je kunt dat niet allemaal veranderen maar doe wat je kan doen, dat is al prachtig! Ben je zaterdag en zondag lekker vrij? Geniet van de goede dingen.

• 10 Februari 2008 - 20:52

Brecht:

ha, die sanne,
    wat heftig allemaal,wij hebben toevallig vandaag allemaal knuffels voor roemenie bij de kerk gebracht.het leeft nu ook meer bij ons, door jouw verhalen.blijf bij jezelf en we denken aan jullie,doeg!!

• 11 Februari 2008 - 19:07

Marije:

Hoi Sanne,
    Ja, heftig hé, je zou zoveel willen doen, maar je kan niet bereiken wat je zou willen. Alleen maar laten zien dat je liefde wil geven.
    Kinderen vast binden, zien zij als middel voor het kind, omdat wij zo anders gewend zijn, zien wij dit heeel anders, succes daar. Zet hem op.
    Gr Marije

• 11 Februari 2008 - 20:09

Marianne:

heftig zeg....dat zal wel veel energie kostte om te zien hoe die kids behandeld worden!!!!

veel sterkte en je ken het toppertje!!!

• 12 Februari 2008 - 17:16

Martha:

Hallo Sanne,
    Erg bijzonder om op deze manier je stage te volgen. Ik kan me er niets bij voorstellen maar kan me wel voorstellen dat het een onuitwisbare indruk bij je maakt. Heel veel succes, plezier, maar ook sterkte en uithoudingsvermogen om alles te verwerken!

lieve groetjes, Martha