2e deel stagebezoeken
Blijf op de hoogte en volg Sanne
06 Februari 2008 | Roemenië, Boekarest
De stageplaats van Jet en Daisy is heel goot. Het is zeg maar een heel groot plein met verschillende gebouwen. Zoals
zoals neurologie en het verblijf voor de kinderen. En waar ze terapie krijgen enz. We werder weer gastvrij ontvangen door een zuster, ze gaf ons een rondleiding. We zagen wat kinderen die theapie krijgen. Ik, Bianca en
Annamarie hadden kennisgemaakt met een jongen die daar verblijft. Hij vertelde dat zijn moeder in de gevangenis zit en zijn vader niet meer leefde. Ook had hij nog een broer, maar wist niet waar die was. Of het waar is weet je niet.
De vrouw liet ons nog een kamer zien, wat een time out plek was. Ze zei dat ze die gene dan vastbinden en max 4 uur laten zitten tot ie weer afgekoeld is.!
Heftig om te horen dat ze het daar zo aanpakken.
Na een tijdje zijn we weer vetrokken en zijn we opzoek gegaan naar de stageplek van Nienke en Angela.
Het was het zelfde verhaal als maandag toen we opzoek gingen naar mijn stageplaats! Wat een gedoe en gezeur om het te vinden. Na een heel avontuur en 3 uur verder hadden we het eindelijk gevonden!!
We werden weer heel gastvrij ontvangen en kregen zelfs eten aangeboden!
Het was soep (wel heel zuur) en soort zuurkool met vlees. Typiche romeens eten zei de kokkin. We vonden het allemaal niet zo lekker, maar uit respect hadden we er toch maar wat van gegeten!
We kregen een rondleiding door 2 mannen die daar werken. 1 man is daar heel bekend en heeft als naam: Father Gabriel.
Hij is ook priester. Hij liet ons de kamers zien waar de kinderen verblijven. Wer hebben met een paar kinderen kennisgemaakt. De bassichool hebben we niet meer gezien, die was ook dicht en hadden er ook niet veel tijd meer voor.
Na heel veel gehoord te hebben (die man ging maar door met vertellen...) Zijn we opweg gegaan naar ons huis. Op straat kom je ook zo veel tegen: Zigeneurs, zwervers, straatkinderen...
Te veel om te vertellen!
Ik ga zo naar mijn stage! Jullie horen snel van mij!
Liefs San
06 Februari 2008 - 18:54
Nienke:
Hey lief zusje,
Goed om te horen dat het goed met je gaat daar!!!!
Ik hoop dat je eerste stagedag inmiddels is bevallen, wat maak je een hoop mee he in een andere omgeving.
Ik moet wel veel aan je denken en mis je wel al een klein beetje hoor...
Ik hoor snel weer van je..
Dikke kus Nienke en een beetje van Jeroen dan (haha)