Het weeekend. - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Sanne Wakker - WaarBenJij.nu Het weeekend. - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Sanne Wakker - WaarBenJij.nu

Het weeekend.

Blijf op de hoogte en volg Sanne

26 Februari 2008 | Roemenië, Boekarest

Zaterdag 23 febr
Heerlijk uitgeslapen!
In de middag zijn we naar Plaza Romana geweest. Dat is een groot winkelcenrum.
Kmis toch stiekem me H&m wel hahha..
We hebben daar nog bij een pizzahut gegeten.
In de avond wouden we gaan bowlen, duz zijn we richting Unerii gegaan. Helaas waren alle banen al bezet. Als we wouden poolen dan stonden we op de wachtlijst! Dan dat maar..
We hebben eerst gezellig met ze 5e een cocktil gedronken. Al snel werden we geroepen dat er een pooltafel vrij was. Dat was heel mooi!!
Na een paar partijtjes gepoolt te hebben zijn we weer richting huis gegaan, want de volgende ochtend moesten we optijd op.

Zondag 24 febr.
Om kwart over 7 ging me wekkertje af. Tijd om op te staan want er stond een lange en leuke dag te wachten.
We hadden een trip geboekt via internet die ons naar verschillende plaatsen heen bracht. Om half 9 stond onze buschaffeur/gids voor de deur om ons op te halen, luxe he!
Tijdens het rijden vertelde Stefan (onze gids) dingen over Roemenie. Heel interssaant, vooral als je er niks van verstaat! hahaha Maureen ik en Nienke zaten achter in het busje en verstonden niet egt wat hij allemaal zei. We hadden een paar x gevraagd of ie wat harder kon praten, maar hij zakte steeds weer af met ze stem. Naja, dan maar goed uit het raampje kijken!
Na een rit van ongeveer 3 uur kwamen aan in Sinaia. We bezochten de kerk Sinaia Monastery. Erg mooie en grote kerk. Er was net een dienst bezig dus hebben we even staan kijken. Als snel moesten we weer verder naar het Peles Palace.
Daar woonde koning Charles.
Stefan vertelde wat dingen over hem en de geschiedenis.
In de middag zijn we weer het busje ingedoken op weg naar het plaatsje Bran Village. Onderweg was veel te zien, dus ons vervelen lukte niet!
We bezochten daar Bran (Dracula's) Castle. Het was nog een hele gladde tocht om lopend naar boven te komen!
Het was op sommige stukken spekglad!
Stefan die hielp ons gelukkig en lette goed op. Als een echte vader... Hahaha.
Toen we uiteindelijk boven waren konden we naar binnen. De kamers waren allemaal heel klein en de gangetjes waar je door heen liep best wel smal. Zelf vond ik de buitenkant mooier dan de binnenkant.
Nadat waren uitgekeken hebben we nog een klein marktje bezocht.
Op het laats zijn we nog naar Brasov geweest om daar eerst wat te gaan eten. Het restuarant was super goedkoop. kheb gegeten en gedronken voor maar 8 euro!
Het eten was niet heel lekker maar voor die prijs...
Zoiezo is het eten hier heel goedkoop.
Tijdens het eten vroegen wij Stefan of ie wel eens in Nederland is geweest. Nee, maar hij wou er nog wel eens een keertje heen. Natuurlijk hebben we ook over wiet gepraat, hij was in 1x wel heel geintereseerd! Hahaha..
Rond kwart over 6 zijn we weer vetrokken naar huis, want we hadden nog een lange rit te gaan. Om 10 uur kwamen we weer aan!

Maandag 25 Febr.
Een kort stagedagie gehad. We hebben weer met het dove en blinde jongetje gesnoezeld. Hij vindt het geweldig! Je zal denken dat ie van alles wilt voelen, maar nee hoor meneer wil alleen maar lopen, njah rondjes draaien! En hij lachen joh! Als je even wilt gaan zitten, dan gaat ie op zoek naar je handen en trekt hij je gewoon weer omhoog om te kunnen lopen.
Helaas moesten we al eerder stoppen met snoezelen want er kwamen al weer andere kinderen aan! In de middag hebben we niet heel veel te doen. De snoezelkamer is nu af. De kinderen gaan van 1 tot 4 uur slapen!

Dinsdag 26 Febr.
Heel lekker weer vandaag! Zelfs zonder jas gelopen! Vandaag heb ik weer gesnoezeld en met 2 kinderen naar buiten geweest. Het was nog een heel gedoe om goede kleren en schoenen voor ze te vinden. Angela (van mijn groep) was ook mee. In de middag zijn we met ze 2e naar Boekarest Mall geweest. Een klein winkelcentrum.
Terugreis was heel heel druk in de tram. Op een gegeven moment wou er nog een vrouw in en Angela stond bij de deur, dus die legde uit dat ze niet verder kon lopen! Maar die vrouw duwte haar net zo lang naar voren tot zij in de tram stond! Eigenwijze mensen hiero! Majh we hebben het overleeft.
Nou lieve mensjes ik ga naar me kamertje txanks voor jullie berichtjes enne.. ga er mee door!:p

Liefs San